zaharul_provoaca_depresieNutritionistii atrag atentia asupra numeroaselor efecte nocive ale zaharului asupra sanatatii. Medicii spun ca zaharul trebuie sa reprezinte doar 5% din dieta, in timp ce statisticile arata ca se consuma cu 50% mai mult zahar decat in urma cu 30 de ani.

Un studiu realizat de un grup de cercetători din cadrul Departamentului de Psihiatrie de la Centrul Universitar Medical Columbia (SUA) a demonstrat faptul că o dietă bogată în multe zaharuri provoacă depresie, scrie Adevărul.

Specialiştii au ajuns la concluzia că cu cât femeile au consumat mai mult zahăr, cu atât prezentau un risc mai mare de depresie. Cercetătorii, care au publicat studiul în revista de specialitate The American Journal of Clinical Nutrition, au mai concluzionat faptul că alimentele care au un index glicemic ridicat, produsele de patiserie, pâinea albă, alimentele semipreparate şi dulciurile, care au în reţete zahăr rafinat, sunt cele mai dăunătoare pentru starea de spirit a oamenilor.

Studiul a mai scos în evidenţă că femeile care au consumat regult alimente bogate în fibre, cereale sau legume, nu au prezentat riscul de a avea stări de depresie.

Potrivit medicilor, efectele nocive ale zahărului sunt numeroase şi ne poate afecta sănătatea.

Iată câteva afecţiuni pe care le-ar putea provoca zahărul consumat în exces:

  • Hipertensiunea
  • Colesterol ridicat
  • Alzheimer
  • Efect depresiv