Există multe studii care au asociat rozmarinul, în special aroma acestuia, cu beneficii pentru creier. Un studiu recent realizat în Marea Britanie a demonstrat științific că apa de rozmarin poate întineri creierul cu 11 ani.

Pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru se deteriorează, ducând, în general, la o scădere a abilităților mentale. Potrivit studiului Universității din Northumbria (Marea Britanie), consumul unui pahar cu apă de rozmarin pe zi poate îmbunătăți abilitățile mentale cu 15%.

Pentru a oferi rozmarinului această proprietate incredibilă este eucaliptolul, un antioxidant care reduce inflamația sistemului nervos și previne îmbătrânirea. Rozmarinul este, de asemenea, un diuretic natural excelent, care ajută la expulzarea lichidelor și toxinelor în exces din organism. Aceste proprietăți se adaugă dovezilor abundente cu privire la potențialul rozmarinului de a îmbunătăți funcția cognitivă, memoria și de a reduce stresul.

Pentru a pregăti apa de rozmarin, aduceți doar o lingură de frunze uscate de rozmarin la fierbere în două căni de apă și lăsați-o să se odihnească cel puțin 12 ore. Filtrează și bea.