Primirea de email-uri de la cei cu afecțiuni nervoase sau de la cei care îi îngrijesc, este o parte importantă a acestui site web. Ne ajută să identificam zonele unde nu am explicat lucrurile în mod corespunzător. Ne ajută să înțelegem situațiile la care nu ne-am gândit până atunci. Și așa mai departe.

Pentru că avem puțin timp pentru a interacționa pe acest site, trebuie să găsim o modalitate de a răspunde întrebărilor celor mai frecvente.

Dar, probabil, cel mai important: avand o sectiune de Intrebari Frecvente putem dedica mai mult timp pentru a răspunde / găsi o soluție la o întrebare personală și unică pusă de dvs.

Email-urile sunt importante pentru noi, dar tot astfel sunt și Întrebările Frecvente.

Ce este Depresia?

Depresia clinică este o afecțiune gravă care afectează negativ modul în care o persoană crede, se simte și se comportă. Spre deosebire de tristețea normală, depresia clinică este persistentă, adesea interferează cu abilitatea unei persoane de a experimenta sau de a anticipa plăcerea și interferează semnificativ cu funcționarea în viața de zi cu zi. Netratate, simptomele pot dura săptămâni, luni sau ani; și, dacă este tratată inadecvat, depresia poate duce la afectări semnificative, la alte probleme legate de sănătate și, în cazuri rare, la sinucidere.

Care sunt unele dintre semnele și simptomele depresiei?

O persoană este diagnosticată cu o depresie majoră atunci când are cel puțin cinci dintre simptomele enumerate mai jos timp de două săptămâni consecutive. Cel puțin unul dintre cele cinci simptome trebuie să fie fie (1) stare depresivă, fie (2) pierderea interesului sau plăcerii.

Simptomele includ:

  • Starea de spirit depresiva cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi
  • Scade interesul sau plăcerea în activitățile in cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi
  • Modificări ale apetitului care duc la pierderi în greutate sau câștiguri in greutate care nu au legătură cu dieta
  • Modificări ale obiceiurilor de somn
  • Pierdere de energie sau oboseală crescută
  • Neliniște sau iritabilitate
  • Sentimente de anxietate
  • Sentimente de inutilitate, neputință sau lipsă de speranță
  • Senzatie de vina excesiva
  • Dificultate in gândire, concentrare sau luare de decizii
  • Gânduri de moarte sau încercări de sinucidere
Cum rămâne cu depresia ce apare mai târziu în viață?

Pentru adulții în vârstă care suferă de depresie pentru prima oară mai târziu în viață, alți factori, cum ar fi schimbările în creier sau în organism, pot fi cauzele. De exemplu, adulții mai în vârstă pot suferi de flux sanguin limitat, o afecțiune numită ischemie. În timp, vasele de sânge devin mai puțin flexibile. Acestea se pot întări și pot preveni curgerea sângelui în mod normal în organele corpului, inclusiv în creier. Dacă se întâmplă acest lucru, un adult mai în vârstă care nu are istoric familial sau personal de depresie poate dezvolta ceea ce unii doctori numesc “depresie vasculară”. Cei cu depresie vasculară pot fi, de asemenea, în pericol pentru o boală cardiovasculară coexistentă, cum ar fi boala cardiacă sau un accident vascular cerebral.