Oamenii de stiinta au descoperit din greseala compozitia unei pilule care opreste evolutia temutului Alzheimer.

Posibil-leac-pentru-Alzheimer, leac pentru Alzheimer

Administrata din timp, pastila, care se ia zilnic, face ca pacientul sa nu treaca prin stadiile finale ale bolii – care presupun pierderea abilitatii de a merge, vorbi si chiar inghiti -, tinand afectiunea in frau si prevenind moartea neuronilor, conform Daily Mail.

Unii experti cred ca aceasta combinatie magica de substante poate fi considerat un leac pentru Alzheimer. Aceasta a fost gasita dupa testarea a peste 1.000 de substante pe cobai. Dr. Steven McKnight din SUA recunoaste ca a fost vorba despre noroc pur.

Testele de laborator au aratat nu numai ca P7C3 previne moartea neuronilor, dar chiar duce la nasterea altora, mai ales intr-o regiune din creier esentiala pentru memorie.

Din testele realizate de cercetatorii de la Universitatea Texas Southwestern a rezultat ca neuronii „nascuti” dupa administrarea pastilei functioneaza normal, se mentioneaza intr-un raport aparut in jurnalul Cell.

Deja doua medicamente despre care se crede ca au acelasi efect in cazul oamenilor sunt in teste, unul dintre ele, Dimebon, avand rezultate promitatoare pana acum.

De aceste medicamente s-ar putea folosi nu doar cei diagnosticati cu Alzheimer, ci si cei cu scleroza multipla sau schizofrenie.