Consumul a cinci cesti de cafea pe zi ar avea proprietatea de a reduce efectele bolii Alzheimer, sugereaza cercetarile realizate de cercetatori americani de la Universitatea din Florida.

Experimentele realizate pe soareci arata ca substanta din cafea, cofeina, reduce formarea de proteine care semnaleaza instalarea bolii, desi inca nu se stie inca daca efectele se produc si la oameni. Alte studii au aratat ca amatorii de cafea beneficiaza de protectie de aceasta boala, relateaza BBC.

Dupa doua luni de experimente, cercetatorii au observat ca soarecii tratati cu cafeina au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei care au baut doar apa.

Doctorul Gary Arendash, liderul echipei care a realizat studiul, sustine ca descoperirile sunt importante: „Reprezinta dovezi ca un tratament viabil pentru Alzheimer ar putea fi cafeina, care nu ofera doar protectie impotriva imbolnavirii.

Cafeina este o substanta care poate deveni un tratament accesibil pentru multi, patrunde usor in creier si afecteaza in mod direct modul in care evolueaza boala”, sustine el.