Cu putin timp înainte de moarte, un copil de sapte ani, bolnav in faza terminala, a lasat un sfasietor testament celor dragi, relateaza national.ro

marshall-clark in faza terminala înainte de moarte
Marshall Clark, un copil ce locuia in Plymouth (comitatul Devon) le-a povestit prietenilor si parintilor, inainte de a pleca din aceasta lume, cum va fi viata sa postuma, unde va putea ”sa mearga pe bicicleta, sa manance zmeura, sa alerge, sa se joace, sa priveasca la televizor si sa se bucure de copilarie deasupra norilor”. ”Ma voi simti in largul meu, pentru ca mama mi-a spus cum este in ceruri si despre lucrurile frumoase pe care le voi face acolo”, a spus baiatul in mesajul sau, mesaj pe care familia l-a publicat pe blogul bunicii sale, Elsie. Marshall Clark a fost lipsit de distractiile unui copil si de o viata normala in ultimii trei ani.

Orb si tintuit la pat

marshall-clark-2 înainte de moarteBaietelul a fost diagnosticat cu o maladie juvenila genetica rara, boala Batten. Este o maladie care face parte din grupul bolilor ereditare foarte rare, cunoscute ca lipofuscinoze ceroide neuronale, care include si boala Tay-Sachs. Se caracterizeaza prin acumularea de grasimi in celulele sistemului nervos, cauzand dementa progresiva, epilepsie, spasticitate si scaderea acuitatii vizuale. Debuteaza la sugar sau in copilarie. Nu exista tratament pentru aceasta afectiune. De la inceputul anului, Marshall a ramas tintuit la pat, si-a pierdut vederea si capacitatea de miscare. ”Acum, este in paradis. Aici, pentru el a fost infernul, dar acum este liber”, spus mama sa. ”Bucurati-va pentru mine, pentru ca nu mai sunt inchis in propriul meu corp care ma impiedica sa ma bucur la randul meu de copilarie. Acum, sunt liber sa fac tot ce aici mi-a lipsit”, a mai transmis micul erou.