Multi oameni se lupta cu depresia. Produsele naturale din plante au fost utilizate inca din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor nutritive si holistice pe care le ofera. Multe dintre substantele pe care le intalnim in continutul acestor remedii naturale au fost intens studiate pentru valoarea lor terapeutica.

Vă prezentăm în continuare 23 de substante naturale care pot contribui la echilibrarea biochimiei mentale si care pot compensa deficientele nutritive.

antidepresive naturale

Iata care sunt cele mai eficiente 23 de antidepresive naturale:

 1. Kava este un remediu sigur si eficient in tratarea tulburarilor de anxietate si de depresie
 2. L-triptofan are aceasi eficienta cu cea pe care o demonstreaza antidepresivul cunoscut sub denumirea de imipramina.
 3. Sofranul poate fi un remediu terapeutic eficient in tratamentul depresiei usoare pana la moderate si are o eficienta asemanatoare cu cea a imipraminei.
 4. Sunatoarea are o eficienta in tratarea depresiei asemanatoare cu cea dovedita de medicamentele de tip SSRI in tratamentul de tulburare depresiva. Dar, spre deosebire de aceste medicamente, are un rating de siguranta mult mai mare.
 5. Efectul de reducere a cortizolului produs de sunatoare la nivelul creierului poate contribui la efectul sau antidepresiv.
 6. Algele albastre-verzi imbunatatesc calitatea de viata, dispozitia, contribuie la reducerea anxietatii si a depresiei in cazul femeilor aflate la menopauza.
 7. Acizii grasi omega3 sunt la fel de eficienti in tratarea tulburarii depresive majore ca fluoxetina (Prozac).
 8. Fructele de padure goji imbunatatesc dispozitia si contribuie la cresterea altor factori ai calitatii de viata.
 9. Medicamentele homeopate sunt la fel de eficiente si chiar mult mai bine tolerate decat fluoxetina (Prozac) in tratamentul depresiei acute.
 10. Uleiul esential de lavanda a avut un efect benefic in tratamentul insomniei si depresiei in cazul un studiu in care au fost implicate eleve de liceu.
 11. Administrarea ciupercii Coama Leului contribuie la reducerea depresiei si a anxietatii.
 12. Talpa Gastei imbunatateste simptomele de anxietate si de depresie in cazul pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala.
 13. In cadrul unui studiu desfasurat recent, acizii grasi omega3 s-au dovedit a fi mult mai eficienti decat placebo in tratamentul depresiei bipolare.
 14. Rhodiola prezinta o potenta uimitoare de a trata depresia in cazul pacientilor care sufera de forme usoare pana la moderate.
 15. Aportul alimentar de zinc a fost invers asociat cu aparitia depresiei.
 16. Curcumina prezinta puternice proprietati antidepresive.
 17. Lobelia prezinta proprietati antidepresive.
 18. Nucsoara demonstreaza activitati antidepresive.
 19. Ceapa are proprietati antidepresive.
 20. Extractul de Panax Ginseng prezinta puternice proprietati antidepresive.
 21. Rozmarinul prezinta proprietati antidepresive, probabil, prin intermediul sistemului monoaminergic.
 22. Extractul de Valeriana detine proprietati anti-anxietate si anti-depresive, dar nu este un sedativ si nu interfereaza cu functionarea sistemului muscular.
 23. Acidul folic are un rol terapeutic in tratarea simptomelor depresive.

Acestea sunt doar cateva dintre alegerile pe care le poti face in cazul in care suferi de depresie. In plus, este extrem de important sa te documentezi foarte bine inainte si sa discuti cu medicul pentru a face alegerea potrivita nevoilor proprii. Nu in ultimul rand, aminteste-ti: depresia uraste extercitiile fizice si activitatile recreative!