Un studiu canadian a legat două fapte aparent fără legătură: uitarea lucrurilor și IQ (coeficientul de inteligență). Într-adevăr, am putea spune că persoanele fără griji nu sunt atât de „inteligente”. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au descoperit că uitarea este un proces foarte important pentru minte, deoarece ne permite să eliminăm datele inutile pentru a face loc unor noi date foarte importante.

uitare inteligenta

Unul dintre multele aspecte ale inteligenței este cunoașterea modului de a lua deciziile corecte în situațiile de viață. Potrivit oamenilor de știință, pentru a lua decizia corectă, datele inutile și secundare nu trebuie să interfereze cu cele vitale și utile. Acesta este motivul pentru care oricine uită de detalii nesemnificative nu se spune că este neinteligibil, de fapt, el va avea de obicei inteligență peste medie.

De fapt, scopul memoriei nu este de a aminti cu exactitate întâmplări și lucruri, ci de a oferi amintiri utile pentru situația actuală. De aceea creierul uită anumite lucruri. Pur și simplu nu le consideră suficient de valabile pentru a le permite să ocupe un „spațiu de stocare”.

Majoritatea oamenilor inteligenți vor să-și amintească multe detalii chiar și după un timp, dar un studiu canadian arată că acest lucru nu este eficient: faptul că nu ne amintim nu este considerată o insuficiență a creierului, ci ca proces necesar. Apreciem informațiile utile și vitale pe care le-am învățat sau le acordăm noi semnificații pe care le putem învăța!

În mod clar, studiul menționează cazurile în care uitarea nu implică perturbarea vieții; dacă în schimb uitați detaliile importante – adresa dvs. de domiciliu, numărul de telefon mobil, numele celui iubit – este bine să vizitați un specialist pentru a vă identifica acele cauze ale acestor probleme.