Câteva lingurițe de ulei de cocos pe zi pot fi un remediu care îmbunătățește starea celor care au fost diagnosticați cu Alzheimer.

ulei_de_nuca_de_cocosMari speranțe în sprijinul ideii că uleiul de cocos e util în Alezheimer au apărut în anul 2008. Atunci, medicul Mary Newport, un neonatolog din Florida, SUA, i-a dat soțului ei diagnosticat cu Alzheimer patru lingurițe de ulei de cocos zilnic. Curând, ea a observat o îmbunătățire a stării lui de sănătate.

Trei ani mai târziu, Newport a publicat o carte despre cum acest tip de ulei poate fi tratamentul mult sperat pentru boala de care suferea și soțul ei. Într-un interviu, ea a dezvăluit că acea cură cu ulei de cocos a fost urmată de fluctuații ale stării soțului, urmate de o îmbunătățire și stabilizare. Din nefericire, suferința provocată de moartea tatălui său, l-a aruncat pe soțul lui Newport în depresie. A început să aibă halucinații, să ia Valium pentru a putea dormi. A ajuns chiar să fie spitalizat din cauza unor stări de confuzie și agitație extremă, primind tratament medicamentos câteva săptămâni, ceea ce i-a agavat simptomele specifice Alzheimerului.

Oamenii de știință de la Universitatea din Newfpundland, Canada, au pornit de la ipoteza că remediul folosit de Newport poate să atenueze simptomele Alezheimerului și chiar că poate să facă boala să regreseze și au cercetat efectele uleiului de cocos asupra neuronilor corticali. S-a observat că suplimentul natural poate să prevină schimbările apărute la nivelul neuronilor, ceea ce reprezintă o bază pentru studii aprofundate legate de mecanismele prin care uleiul de cocos susține supraviețuirea neuronală.

Între timp, un studiu clinic a înregistrat îmbunătățiri importante ale stării de sănătate a pacienților cu Alzheimer după ce acestora li s-a administrat timp de trei luni trigliceride obținute din ulei de cocos.

sursa