Skip to main content

Produsele de tip junk food distrug creierul

junk food

Oamenii de ştiinţă au studiat mâncarea de tip junk food şi au observat că pe măsură ce consumăm mai multe astfel de produse, cu atât celulele creierului au de suferit. Mai precis se distrug celulele care controlează greutatea corporală, iar acest lucru duce la formarea unui cerc vicios în jurul obezităţii. Cercetătorii au supus cobaii […]

Eşti stresat/ă? Iată ce trebuie să mănânci!

Dacă ţi-ai propus să declari război stresului cotidian, printre primele lucruri pe care ar trebui să le faci este să-ţi schimbi alimentaţia. Vitaminele şi mineralele pe care le conţin unele alimente calmează sistemul nervos. Astfel de vitamine sunt cele din grupul B, în special B1, B3 şi B6, indispensabile bunei funcţionări a sistemului nervos. De […]

Care sunt cele mai bune surse de magneziu?

În organism, mineralele trebuie păstrate într-un echilibru cu care nu este bine să ne jucăm. După potasiu, magneziul este unul dintre mineralele importante pentru o bună funcţionare. Acestea, alături de fosfor şi de calciu ajută la păstrarea sănătății sistemului osos. Află cum îți poți crește în mod natural aportul zilnic de magneziu! De ce e […]

Ce să mănânc dacă am carență de magneziu?

Daca observati la ultimele analize ca aveti un deficit de magneziu si doriti să luati acest mineral pe cât posibil pe cale naturală iata in ce alimente se găseşte: Sursele alimentare de magneziu sunt legumele verzi, fructele (în special bananele, caisele, avocado), seminţele şi fructele oleaginoase (migdalele, nucile, arahidele), leguminoasele, cerealele integrale (inclusiv pâinea integrală). […]

Aceste zaharuri care promovează boala Alzheimer

Aceste zaharuri care promovează boala Alzheimer

Cercetătorii, ale căror lucrări sunt publicate în revista Scientific Reports, au arătat cum niveluri înalte de zahăr (glucoză) din sânge pot fi una din cauzele bolii Alzheimer. Studiile au arătat deja că persoanele cu diabet zaharat au un risc crescut de a dezvolta boala. Oamenii de știință știau deja că glucoza și produsele sale de degradare […]