Cu siguranță, în viața fiecăreia dintre noi există perioade în care ne simțim copleșite, în care credem că toate problemele lumii apasă pe umerii noștri și din care ne temem că nu vom mai ieși. Zilele în care suntem anxioase sau depresive sunt, fără doar și poate, printre cele mai dificile din viața noastră. Dar dacă ți-am spune că putem depăși cu mult mai multă ușurință aceste perioade cu ajutorul unei băuturi? Nu, nu despre alcool este vorba, deși acesta este, în multe cazuri, prietenul cel mai fidel al persoanelor depresive. Ci despre un suc: sucul antidepresie.

sucul antidepresie, suc antidepresie

Sucul antidepresie

Este vorba despre un suc obținut din cele mai sănătoase alimente: turmeric și fructe precum pere, portocale și ananas. Sucul antidepresie are, totodată, și proprietăți detoxifiante, așa că este bine-venit nu doar în perioadele în care te simți copleșită de greutăți. În plus, este nu doar foarte sănătos, ci și foarte gustos.

Ce proprietăți au ingredientele din compoziția sucului antidepresie

Principalul ingredient activ din turmeric, curcumina, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Datorită acestor proprietăți, medicina chineză și cea indiană folosesc, de secole, turmericul ca remediu în inflamații, artrită, icter, balonare, probleme menstruale, afecțiuni renale, infecții pulmonare, hemoragii, dureri de cap și de dinți, Alzheimer, depresie.

Datorită conținutului bogat în calciu, fosfor, fier și potasiu, perele combat eficient și rapid surmenajul psihic, având efecte sedative asupra sistemului nervos.

Portocalele conțin magneziu, vitaminele C și B9 (acid folic) și fibre vegetale, nutrienți care favorizează îmbunătățirea stării de spirit și refacerea organismului slăbit de stres.

Ananasul este bogat în fibre, minerale precum mangan, magneziu și potasiu, vitamina C,  betacaroten, dar “vinovat” de proprietățile sale calmante, sedative și antidepresive se face complexul de vitamine B, tiamina (B1), piridoxina (B6) și riboflavina (B2) găsindu-se în cele mai mari concentrații.

Amestecul din aceste 4 ingrediente este mai mult decât benefic sistemului nervos, favorizând detensionarea și schimbarea stării de spirit.

Cum prepari sucul antidepresie

Pentru prepararea acestei băuturi, ai nevoie de o pară mare, o portocală mare, un ananas mic și un vârf de cuțit de turmeric. Pentru început, îndepărtează cojile tuturor celor trei fructe și introdu-le în blender. Când sunt aproape pasate, adaugă aproximativ o jumătate de ceașcă de apă pentru a dilua băutura. Amestecă ușor, apoi adaugă turmericul, amestecând din nou pentru a-l încorpora.

Sucul antidepresie se consumă imediat pentru a evita oxidarea și pentru a beneficia de toate beneficiile lui. Bea cel puțin un pahar zilnic în perioadele în care ești depresivă sau anxioasă și de 3-4 ori pe săptămână pentru detoxifiere.

Depresia este o afecțiune care nu trebuie neglijată, întrucât se poate adânci. Indiferent de forma sub care se prezintă, mai ușoară sau mai gravă, ea poate fi tratată în cabinetele de psihoterapie. În același timp, însă, este foarte important să te ajuți și singură. Consumul sucului antidepresie despre care ți-am vorbit în rândurile de mai sus este un început bun și este garantul cel uțin al unei ameliorări a stării depresive.

Sursa foto: 123rf.com
Sursa articol