Femeile sunt mult mai predispuse bolii Alzheimer, să dezvolte demenţă, comparativ cu bărbaţii, conform Conferinţei Anuale a Asociaţiei Alzheimer, două treimi dintre persoanele care au dezvoltat afecţiunea fiind femei, arată „The Telegraph”.

mai predispuse bolii AlzheimerLa vârsta de 65 de ani, o femeie din şase prezintă riscul să dezvolte Alzheimer, în timp ce bărbaţii prezintă o rată de probabilitate mult mai mică, de 1 la 11.

„Femeile sunt mult mai afectate de boala Alzheimer, astfel că există o nevoie imperativă de a înţelege diferenţele structurii creierului, a evoluţiei bolii şi a caracteristicilor biologice care contribuie la rata unui declin mental” , a declarat Dr Heather Snyder, directorul Asociaţiei Medicale şi Ştiinţifice a bolii Alzheimer pentru „The Telegraph”.

Boala Alzheimer afectează iremediabil creierul bolnavului şi îi distruge progresiv memoria, până în momentul în care sarcini uşoare nu mai pot fi duse la bun sfârşit, conform Alzheimer’s Disease Education and Referral (ADEAR) Center. Pe de altă parte, demenţa constă în pierderea funcţiilor cognitive ale creierului: gândirea raţională, memoria şi abilităţile comportamentale, cele două afecţiuni,

Alzheimer şi demenţa, sunt strâns corelate.

Universitatea Stanford a anunţat recent că întărirea sistemului imunitar s-a dovedit a fi benefică în ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer, astfel că sunt conduse cercetări pentru dezvoltarea unui asemenea medicament.