Alzheimerul e o boala care afecteaza din ce in ce mai multa lume la nivel mondial, mai cu seama in contextul in care speranta de viata creste. Cum nu exista un tratament, orice reusita in cazul acestei boli este un pas urias inainte. Iar oamenii de stiinta au reusit sa anuleze raul facut de boala in decurs de un an la nivelul creierului.

arhiva foto Pixabay

Practic, cu ajutorul undelor electromagnetice, a fost anulat declinul cognitiv acumulat in decurs de an, in numai 2 luni, arata Science Alert.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion mic, de numai opt pacienti diagnosticati cu Azheimer moderat, iar in cazul a 7 dintre ei rezultatele au fost cele scontate.

Pacientii au simtit ca mare parte dintre amintiri le revin, dupa cum au declarat ei.

Tratamentul realizat acum de oameni de stiinta de la University of South Florida fusese anterior incercat cu succes pe soareci.

Cel mai important este faptul ca nu au aparut niciun fel de efecte adverse, noteaza autorii studiului, in raportul publicat de Journal of Alzheimer’s Disease.

Urmeaza un studiu de si mai mare anvergura, cu mult mai multi subiecti, pentru ca tehnica sa fie testata. Daca va fi unul incununat de succes, tratamentul ar putea fi autorizat, noteaza sursa citata.