75 %  din dieta sa fie constituita din cruditati, cum ar fi seminte, cereale, nuci si lapte crud.

Includeti in dieta alimente carte contin aminoacidul fenilalanina, cum sunt migdalele, nucile de Brazilia, pestele, nucile de pecan, semintele de in, dovleacul, susanul, fasolea uscata alba, nautul si lintea.

Precautii; Nucile de Brazilia contin cantitati ridicate de seleniu, peste 500 mg la 28 de grame de nuci. Daca mancati nuci de Brazilia, ajustati dozajele din suplimentele nutritive pe care le luati.

Reduceti cantitatea de proteine animale pe care o consumati, in special daca luati levodopa. Aceasta poate ajuta la controlarea si coordonarea miscarilor musculare. Incercati sa limitati consumul de proteine la 7  grame pe zi, consumandu-le, in principal, la masa de seara. Mancati orz, tofu, iaurt, fasole uscata, linte si proteine din alte surse decat din carne si carne de pasare.

Daca nu trebuie sa luati levodopa, consumati urmatoarele alimente cu moderatie; banane, carne de vita, peste, ficat, fulgi de ovaz, alune americane, cartofi si  faina integrala. Aceste alimente contin vitamina b6 suplimentar,care scade eficienta medicamentului. Nu luati vitamina b6 suplimentar, caci contracareaza efectele terapeutice ale medicamentului. Atentie la suplimentele de multivitamine. De asemenea, pentru ca unii aminoacizi continuti in proteinele alimentare pot face ca medicamentul sa ajunga la creier, unde este necesar, mancati proteine numai seara si nu atunci cand luati medicamentul. Daca vi se recomanda o astfel de medicatie, discutati cu doctorul dumneavoastra orice schimbare in dieta pe care doriti sa o faceti, pentru ca ar putea fi necesar sa modificati dozele.

Daca munca sau o activitate din timpul liber va expune la substante chimice sau metale ca plumbul sau aluminiul, purtati intodeauna haine de protectie, inclusiv manusi si masca.