În luna noiembrie s-a deschis în Bucureşti primul centru specializat în tratarea depresiei din România.

tratarea depresiei

Acesta se adresează persoanelor care suferă de depresie și alte afecțiuni psihologice asociate și oferă următoarele servicii de specialitate: psihiatrie, psihologie clinică și psihoterapie în limbile română, engleză și franceză, pentru adulți, copii, adolescenți și persoane în vârstă.

Dezvoltarea acestui centru specializat în tratarea depresiei vine ca o soluție în contextul unei realități alarmante: la nivel european, în fiecare an, 1 din 15 persoane suferă de un episod depresiv major (7%).

Dacă sunt luate în considerare și tulburările anxioase și toate formele de depresie, această cifră ajunge la 4 din 15 (27%). Mai mult, tulburările depresive sunt răspunzătoare pentru 12,4% din totalul anilor de incapacitate generați de toate bolile fizice și psihice, ceea ce face ca depresia să fie boala cronică cu cel mai mare impact profesional, social și economic la nivel european, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

,,Din păcate, în România, este încă o rușine să fii depresiv. Societatea stigmatizează depresivul și, mai mult, chiar depresivul se auto-stigmatizează, evitând să-și recunoască problema, să vorbească despre ea și să caute ajutor specializat. Acest lucru poate conduce la agravarea stării persoanei aflate în suferință și creează premisele pentru cronicizare. Este un cerc vicios care trebuie spart prin educație, empatie și, mai ales, prin câștigarea încrederii publicului larg în eficacitatea serviciilor specializate de tratare a depresiei”,  a declarat Andreea Enache-Tonoiu, director al Centrului Medical Bellanima.

Abordarea clinicii este una integrată – lucrul pe caz în echipe mixte de psihiatrii, psihologi clinicieni și psihoterapeuți – iar metodologia de lucru este bazată pe cele mai bune practici din domeniu.

De asemenea, se pune accent pe evaluarea riguroasă a efectelor intervenției terapeutice.

Specialiștii clinicii folosesc cele mai bune practici în domeniu și se bazează pe o experiență clinică vastă, pentru a oferi servicii medicale personalizate, în concordanță cu personalitatea, contextul de viață și așteptările clientului.

Mai multe informaţii despre centru poţi găsi pe pagina online www.bellanima.ro.