Rolul fraților și surorilor în viața fiecărei ființe umane este aproape la fel de important ca și rolul părinților. Cu ei am învățat, am imitat și am explorat și ceea ce suntem astăzi se datorează, probabil, și influenței lor.

soră

Pentru a înțelege impactul unui frate sau a unei surori în viața unei persoane, cercetătorul și profesorul de la Universitatea Brigham Young, Laura Padilla-Walker, a decis să efectueze un studiu pentru a determina influența acestor ființe în raport cu părinții.

După ce a observat 395 de familii cu mai mult de un copil și cel puțin unul dintre ele cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, specialistul a putut identifica faptul că copiii au avut capacitatea de a oferi fraților și surorilor ceva ce nici părinții nu pot face. În unele cazuri, importanța unui frate / unei sore era chiar mai mare decât influența părintească.

Studiul a constatat că sentimentele de bunătate și generozitate au fost mai ușor de învățat de la un frate sau o soră decât de la un adult. În plus, cei care aveau un frate, indiferent de sex sau vârstă, aveau mai multă încredere în sine, se simțeau mai puțin singuri și mai puțin frică.

O descoperire curioasă

Dar un detaliu curios ar putea fi identificat din aceste rezultate. Cei cu surori în special au avut semne minore de depresie în copilărie și la maturitate.

Potrivit lui Laura Padilla, o soră are un efect mai mare antidepresiv, de obicei datorită abilităților de comunicare care tind să fie mai puternice la femei decât la bărbați.

Știința confirmă astfel faptul că o soră (mai în vârstă sau mai mică) este bună pentru sănătatea emoțională și este mai bine să fugi să o îmbrățișezi, să o suni sau să-i lași un SMS, pentru că probabil datorită ei, veți avea o stabilitate mentală mai bună.