Aceasta boala degenerativa este cauzata adesea de acumularea toxinelor in corp. Urmatoarele plante medicinale au propietati de detoxifiere.

Radacina de brusture, radacina de papadie,. radacina de ghimbir si armurarilu detoxifica ficatul.

Ardeiul de Caiene, gentiana, lumanarica, ginsengul siberian si coada soricelului stimuleaza timusul si sistemul limfatic.

Precautii; Nu luati gentiana pe cale orala mai mult de o saptamana, nu o folositi in timpul sarcinii si utilizati-o cu precautie daca sunteti alergic la ambrozie. Nu utilizati ginseng siberian daca aveti hipoglicemie ( glicemia scazuta ), hipertensiune arteriala sau o boala de inima.

Paducelul, lemnul dulce, trifoiul rosu si sarsaparilla curata sangele. Precautii ; Nu luati lemn dulce mai mult de sapte zile,evitati-l complet daca aveti tensiune arteriala

Stevia galbena curata sangele si detoxifica ficatul.

Cimicifuga racemosa, iarba matei, roinita, floarea pasiunii, gura lupului si radacina de valeriana au propietati antistres si pot ajuta la hranirea sistemului nervos. Precautii; Nu luati cimicifuga racemosa in timpul sarcinii.

Ginko biloba ajuta la imbunatatirea memoriei si functionarea creierului

Pentru reducerea inflamatiilor, utilizati busuioc indian, cunoscut si  cu numele de tulsi sau bai gka-prow ( ocimum sanctum ) sau Tripterygium wilfordii. Precautii : Folositi numai radacini de Tripterygium wilfordii. Tijele si frunzele sunt extrem de toxice.

Sursa: Cartea boli, nutritive si tratament scrisa de Phyllis A. Balch – editura Felicia