Când ești într-o relație în care totul e exact cum ai visat, simți că plutești, dar după o despărțire, ți se pare că îți pierzi echilibrul interior. 

Se spune că lucrurile bune au și ele un sfârșit, adică nimic nu ține la nesfârșit. Însă, fiecare relație de iubire este unică și nu trebuie să te iei după generalizări. Firește că după ce ai investit sentimente și timp într-un om și intervine ruptura, nu îți va fi ușor să treci peste asta. După ce ați împărțit totul, ți se pare că îți va fi imposibil să o iei din nou de la capăt pe cont propriu.

Acceptă că s-a terminat

Cu cât conștientizezi mai repede că relația s-a încheiat, cu atât va dura mai puțin să te eliberezi de trecut, și vei putea trece mai ușor la procesul de vindecare. Nu sta într-o relație în care nu îți mai e bine! Nu lăsa pe nimeni să te facă să te simți ca și cum tu ești principalul vinovat în cuplu și că de aceea lucrurile nu au mers bine între voi.

Evită să mai ții legătura cu ea/el

Dacă îți face rău să mai ții legătura cu el și acesta încă te mai sună sau te caută pe rețelele de socializare, ai putea să îl blochezi sau să nu-i mai răspunzi. Este bine ca odată ce ai luat o decizie să nu mai revii asupra ei și să mergi pe drumul tău.

Ai grijă la alimentație

Câteodată, suferința te poate face să nu mai vrei să mănânci nimic și să uiți chiar și să consumi apă pentru hidratare. Chiar dacă nu vrei să mai mănânci nimic, încearcă pe cât posibil să te hrănești. Fără să te alimentezi, te poți anemia, iar organismul va suferi de deficit de vitamine, minerale, proteine.

Fă mișcare

Nu te închide în casă ca și cum lumea s-ar fi terminat odată cu despărțirea de el. Ai o viață întreagă înainte. Este firesc să treacă o perioadă până vei reuși să înțelegi de ce nu au mai mers lucrurile între voi. Este normal să plângi, dar asta nu trebuie să țină la nesfârșit. Pentru a ieși din această stare fă mult sport, dacă sănătatea îți permite. Mișcarea făcută zilnic te poate ajuta să elimini stresul și emoțiile negative și îți va conferi o stare de optimism. Plimbă-te des în natură, inspiră aerul curat. Așază-te lângă un lac, sub o salcie, si privește liniștea apei.Încarcă-te cu energia sa.

Ieși cu prietenii

Orice om are măcar un prieten apropiat sau mai mulți amici cu care iese la diverse evenimente (film, teatru), ori în excursii ori la un suc. Poți să începi să ieși des cu prietenii. Anunță-i că vrei să ieși la distracție. Prin intermediul lor poți cunoaște oameni noi, cu care să stabilești legături frumoase și sincere.

Mergi la biserică

Dacă ești o persoană credincioasă ai putea să mergi să discuți cu un preot, care să te îndrume în legătură cu suferința ta. De asemenea, poți citi Acatistul Maicii Domnului. Mai poți sta de vorbă cu un membru al familiei de care te simți foarte apropiat sau cu un prieten de suflet. Nu ține totul în tine, ci cere ajutorul oamenilor de bine.

Citește

În loc să te gândești non-stop la eșecul relației tale, mai bine ai citi o carte menită să-ți dea răspunsuri. Există multe cărți în domeniu (psihologie, psihoterapie) sau citește o carte care să te facă să râzi. De asemenea, în loc să citești, ai putea să scrii despre fosta ta relație, cu bune și rele, pentru a te elibera de frustrarea acumulată. Nu te uita la drame și la filme violente, ci fă o cură de comedii. Ai putea merge la teatru să vezi o piesă care să te binedispună.

Fă curățenie acasă

Și curățenia este un mod prin care îți poți ține mintea ocupată, în plus, vei face și mișcare. Dă cu aspiratorul, șterge praful, spală geamurile. Aranjează-ți mobila altfel. Fă-ți ordine în șifonier, vezi ce nu mai porți și oferă acele haine cuiva care are nevoie de ele. Reînnoiește-ți garderoba.

Schimbă-ți înfățișarea

Nu, nu e vorba despre operații estetice. De multe ori, schimbarea coafurii, a machiajului și a stilului vestimentar ne pot da o stare de bine. Cu ajutorul acestor trucuri, îți poți recăpăta încrederea în tine. Adu-ți aminte cine ești cu adevărat, nu cine ai devenit în fosta relație.

Găsește-ți un hobby

Când erai mică îți plăcea să cânți, să dansezi sau poate să pictezi? Ce ar fi dacă te-ai înscrie la un atelier de acest gen. De asemenea, poți învăța o limbă străină sau un nou program pe calculator. Dacă nu-ți place ceea ce lucrezi, te poți reprofila.

Încearcă psihoterapia

Dacă simți că nu mai poți dormi, dacă plângi foarte des, nu mai mănânci, poate ar fi indicat să ceri ajutorul unui specialist care tratează astfel de probleme. Nu trebuie să îți fie jenă, i se poate întâmpla oricui să se despartă de persoana iubită și fiecare om reacționează în mod diferit. Unii sunt mai puternici, iar alții mai sensibili. Mult succes!