Cu debut în primii ani de viață, autismul prezintă o tulburare de profundă deconectare socială înrădăcinată în dezvoltarea timpurie a creierului. O persoană diagnosticată cu autism are probleme de comunicare și interacțiune socială.

simptomele autismului

Pacienții prezintă de multe ori modele de comportament restricționate, repetitive și stereotipice.

Simptomele autismului pot varia de la ușoară la severă. Unii oameni pot fi considerați autistici, dar reușesc să funcționeze în societate fără multe dezavantaje.

Pentru alții, condiția poate avea un impact substanțial asupra vieții lor.

Cauza exactă a autismului nu este cunoscută. Cele mai recente studii arată că nu există o singură cauză a autismului. Este posibil ca atât genetica cât și mediul să joace un rol.

Un nou studiu arată ca o anumită substanță chimică ar putea ajuta la tratarea simptomelor autismului. Studiul este extrem de promițător – și surprinzător, având în vedere că substanța este un extract din una dintre legumele noastre preferate: broccoli.

Este un studiu preliminar, unul care va trebui să fie realizat din nou la scară mai largă pentru a confirma rezultatele sale, însă concluziile sunt foarte încurajatoare și indică faptul că un extract din broccoli poate fi capabil să trateze unele dintre simptomele autismului. (PM)

O substanță chimică din broccoli promite să trateze simptomele autismului

Broccoli este unul dintre cele mai nutritive alimente care se pot consuma pentru problemele de artrită şi unele forme de cancer. Oamenii de ştiinţă americani, au ajuns, însă, la o concluzie aproape senzaţională – broccoli ar putea reprezenta secretul pentru tratamentul autismului.

Substanţa care conferă acestei legume gustul său specific are influenţe benefice asupra celor care suferă de autism, reuşind să-i facă mai liniştiţi şi mai comunicativi.

Îmbunătăţiri remarcabile au fost observate în stările copiilor cu autism în cadrul unui experiment, care a durat patru săptămâni.

Citeste continuarea pe rador.ro