La 15 luni după nașterea fetiței sale, Emersyn, Courtney Baker, din statul Florida, SUA, i-a scris o scrisoare emoționantă și dureroasă medicului care cândva îi propusese să-și avorteze fetița pentru că era diagnosticată cu Sindrom Down.

sindrom Down Sindromul Down

O prietenă a lui Courtney care era însărcinată în aceeași perioadă a primit același diagnostic cu privire la copilul ei, dar de la alt medic, care a abordat situația cu totul altfel, spunându-le părinților că aveau un copil perfect.

Iată scrisoarea lui Courtney Baker, devenită virală pe rețelele de socializare, după ce mămica a postat-o și pe pagina de Facebook a medicului:

„Ne-ați întrebat în mod repetat dacă înțelegem că acest copil va avea o calitate a vieții foarte slabă cu Sindrom Down. Ne-ați sugerat să ne reconsiderăm decizia de a duce sarcina la termen. Mă întristează. Mă intristează că bătăile inimioarelor pe care le ascultați zilnic nu vă umplu permanent de venerație. Mă întristează că nu zăboviți nici o clipă în fața detaliilor minuțioase și a miracolului acelor degețele, plămâni, ochi și urechi minuscule. Mă întristează că v-ați înșelat când ne-ați spus că un copil cu Sindrom Down ne va scădea calitatea vieții și nouă. Mi se frânge inima când mă gândesc că poate i-ați spus exact același lucru unei alte mămici chiar azi. Dar cel mai mult mă întristează că nu veți avea privilegiul de a o cunoaște pe fiica mea, Emersyn. Și mă rog ca, atunci când veți mai vedea alt copil cu Sindrom Down adăpostit cu dragoste în pântecele mamei sale, când o veți privi pe mamă, să mă vedeți pe mine și să-i spuneți adevărul: Copilul dumneavoastră e perfect”.