Fii bun ori de câte ori poți! Și poți fi întotdeauna. Acesta pare să fie motto-ul de viață al unei tinere cu o idee de geniu. Ne arată cât de mare e forța oamenilor și gândul bun.

sinucidere

Gest emoționant al unei tinere, îngrijorată de numărul mare de persoane care veneau pe un pod și alegeau să se arunce de acolo și să-și încheie socotelile cu viața.

Până acum, tânăra a împiedicat 6 sinucideri! Este vorba de un gest foarte drăguț și foarte uman, poate fi un exemplu de urmat și în alte locuri predispuse tragediilor de acest gen.

Paige Hunter este o adolescentă normală de 18 ani, din Anglia. Merge la școală și în timpul liber lucrează cu jumătate de normă. Dar Paige tocmai s-a făcut remarcată în urma unui gest extraordinar. Ea ajută la salvarea de vieți.

sinucidere, biletele pentru sinucigasi

Paige a început să lipească bilețele motivaționale pe podul Wearmouth, un loc ales de multe persoane care se sinucid. Mesajele tinerei sunt puternice și încurajatoare: ”Dacă termini acum, o să ne lipsești”, ”Contezi atât de mult, ești iubit, iar oamenii vor suferi și mai rau dacă mori”, ”Luptă cu tot ce poți, mâine n-o să mai vezi lucrurile atât de sumbre”, ”Ai puterea să lupți, ai dreptul să fii fericit”, ”Nu îndrăzni să termini acum! Nu în seara asta, nu așa, niciodată!”.

Adolescenta încurajează oamenii să nu renunțe. Poliția locală a salutat acțiunea tinerei și a spus că aceste bilețele au reușit să îi facă deja pe șase oameni să renunțe la gândul sinuciderii.

Unul dintre cei ”salvați” chiar a împărtășit experiența sa în mediul online: ”Vreau să-ți mulțumesc. Voiam să mă arunc, eram atât de hotărât. Dar am citit: Ești mai puternic decât crezi, poate că lucrurile sunt grele acum, însă nu plouă mereu, mai iese și soarele. Așa că Paige, dacă nu erai tu, acum pluteam în râu, iar familia mea ar fi fost devastată.”

Pentru fapta sa bună, Paige a primit un premiu de la poliție: ”Faptele sale sunt lăudabile și inspiraționale, merită recunoașterea noastră”, a spus un reprezentant al poliției locale.

Paige a mărturisit că și ea s-a îndreptat spre pod în clipele grele, dar a simțit că primește un semn care schimbă lucrurile total. Tot ea a spus că nu și-a dat seama de impactul pe care îl vor avea bilețelele sale. Acum este reunoscătoare că a putut ajuta la salvarea unor vieți.