Magneziul este un mineral indispensabil vieții, fiind un element necesar desfășurării proceselor vitale ale organismului. Mineralul ajută la buna funcționare a celulelor nervoase, fiind necesar în procesul de conducere a impulsului nervos de la nervi la muşchi, participă la contracţia şi relaxarea musculară şi ajută la buna funcţionare a muşchilor, inclusiv a celor cardiaci.

Este vital în menţinerea netedă a arterelor, protejându-le de tensiunea sangvină cauzată de stres. Iată cum se manifestă deficiența de magneziu în organism!

Cum recunoști lipsa de magneziu – spasme musculare

Magneziul este mineralul care ajută mușchii să se relaxeze. Lipsa acestuia determină ticuri faciale, crampe, tensiune și oboseală musculară, dureri de spate și de ceafă.

În cele mai extreme cazuri, spasmele musculare pot duce la insomnie cronică.

Cum recunoști lipsa de magneziu – palpitații

Un nivel scăzut de magneziu în organism are un impact negativ asupra mușchilor inimii, deoarece este mineralul care menține ritmul cardiac în limitele fiziologice.

Pe sistemul cardiovascular, deficitul de magneziu se ramarcă prin palpitații, aritmii cardiace, hipertensiune arterială.

Cum recunoști lipsa de magneziu – depresie și schimbări de dispoziție

Magneziul este unul dintre cele mai eficiente minerale atunci când vine vorba de combaterea efectelor stresului constant, fiind un supliment administrat de medici pacienților care suferă de depresie.

Cum recunoști lipsa de magneziu – tinitus

Tinitus este o afecțiune neplăcută care se caracterizează prin așa numitul țiuit al urechii. Boala poate fi cauzată de o infecție a urechii, dar poate fi și rezultatul lipsei de glutamat, un important neurotransmițător al cărui echilibru depinde de prezența magneziului în organism.

Cum recunoști lipsa de magneziu – pietre la rinichi

Majoritatea oamenilor consideră că pietrele la rinichi sunt cauzate de excesul de calciu din organism. Cu toate acestea, studiile arată că lipsa magneziului din corp este cel mai probabil responsabilă de producerea calculilor renali.