Impartasirea pasiunii pentru sport si conversatiile despre fotbal (chiar discutiile aprinse legate de meciurile vizionate, de jucatori si alte detalii) ii ajuta pe pacientii care sufera de Alzheimer sau dementa sa fie mai comunicativi.
Conversatiile despre fotbal
Specialistul George Jaconelli a realizat un experiment cu un grup de persoane afectate de Alzheimer si a ajuns la concluzia ca majoritatea si-au adus aminte in mod special de evenimentele sportive din trecut, in particular despre meciurile de fotbal memorabile pe care le-au vazut cand erau sanatoase, informeaza La Stampa.

Persoanele care aveau dificultati in a se exprima si nu reuseau sa spuna decat ce isi doresc sa manance la cina, sau ca vor sa se duca la somn, au reusit sa isi imbunatateasca capacitatea de a comunica dupa ce au impartasit cu alti pacienti amintirile de la meciurile de fotbal.

Chiar daca aceasta descoperire nu este chiar un tratament care vindeca dementa sau Alzheimerul este insa una care aduce vesti bune.

„Am descoperit ca asta ii incurajeaza pe oameni sa faca conversatie si ii ajuta de asemenea sa invinga anumite sentimente de frustrare”, a concluzionat doctorul Tolson.

Sursa:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa