Mai multe persoane au fost reținute pentru încurajarea unei fete sinucigașe să sară de pe o clădire

sinucigasa, sinucidere

După ce a sărit și a făcut impactul cu solul, unii dintre mulțimea de spectatori au început să aclame și să aplaude

Mai multe persoane au fost reținute pentru încurajarea unei fete sinucigașe de 19 ani să sară de pe o clădire. în orașul Qingyang din Gansu săptămâna trecută.

În timp ce fata, pe numele Li, statea pe marginea etajului 9, sute de oameni s-au adunat jos să vadă ce se va petrece. Pe măsură ce au trecut ore și Li a rămas pe margine, unii din mulțime au devenit nerăbdători, strigând “Sari mai repede!” și “De ce n-ai sărit încă!”

Unii spectatori au filmat de asemenea clipuri video a tinerii femei sinucigașe, încârcându-le pe social media cu descrieri josnice precum “Am așteptat o oră sub soare să sari” și “Sari deja, trebuie să plec să-mi iau copiii.”

După patru ore, Li s-a aplecat și a început să atârne de vârfurile degetelor. Apoi, în profida apelurilor disperate ale personalului de intervenție, a căzut. În video, la acel moment pompierul încerând să salveze viața tinerei femei poate fi auzit strigând în agonie în timp ce mulțimea exclamă, înainte de a aclama și aplauda după ce face impactul cu solul.

Pe Weibo, mulți netizeni i-au acuzat pe cei din mulțime de îmboldirea lui Li. “Spectatorii ce s-au amuzat au fost cei care au stins ultima speranță din inima femeii”, îl citează pe unul dintre netizeni ziarul deținut de stat Global Times.

După ce sinuciderea tragică a lui Li a făcut prima pagină a ziarelor de-a lungul Chinei, multipli spectatori ce au îndemnat-o pe femeie să sară și au încărcat filmări online au fost reținuți, relatează Btime.com, adăugând că poliția investighează chestiunea la momentul de față. Nu e clar de ce infracțiuni vor fi acuzați indivizii. Global Times îi acuză de “lipsă de respect pentru viață”.

Din nefericire, acesta nu e primul incident de acest fel ce s-a petrecut în China. În 2015, un grup de persoane s-au adunat pe strada dedesuptul unei clădiri din Shenyang unde o femeie pe jumătate dezbrăcată dorea să se arunce de la o fereastră de la etajul 10. “Sari mai repede! M-am săturat să tot aștept”, a îndemnat-o unul dintre ei fluierând.

Anul trecut, o femeie cu datorii ce s-a suit pe acoperișul unei clădiri din provincia Shaanxi și amenința să se arunce a fost provocată de un grup de elevi ce stăteau dedesupt strigând “Grăbește-te și sari pentru noi!”

Potrivit tatălui ei, Li a fost sever deprimată în ultimii doi ani după ce a fost asaltată sexual de profesorul ei. A lăsat în urmă o scrisoare împresionantă acuzându-l și cerând justiție.

În scrisoare, Li mărturisește că pe 5 septembrie 2016, când avea 17 ani, a mers la cabinetul medical al școlii cu o durere de stomac. Profesorul lui Li, pe numele Wu, a trecut să o verifice și a profitat de ocazie pentru a-i atinge în mod necuviincios fața, să o sărute pe gură, și să-i muște urechea. A continuat să o pipăie și să-i rupă hainele. Din fericire, un alt profesor a intrat în cabinetul medical iar Li a fost trimisă înapoi la cămin.

Școala a încercat aparent să mușamalizeze incidentul. Wu a fost degradat, a fost supus unei măsuri disciplinare nespecificate și i s-a solicitat să-și ceară scuze de la Li, dar a rămas profesor. Totodată, școala i-a oferit familiei lui Li 350.000 de yuan pentru a renunța la dreptul de a-l da în judecată pe Wu. Tatăl lui Li a refuzat oferta.

Cu toate acestea, acționarea în instanță s-a dovedit la fel de inutilă, un tribunal hotărând să nu-l acuze pe Wu de nimic, motivând că nu existau suficiente dovezi și că faptele profesorului “nu erau grave”. Wu a fost eliberat după 10 zile de detenție, susținând că a atins-o pe Li numai în cadrul unei “examinări fizice”.

După aceasta, Li a renunțat la căutarea justiției. Suferea de depresie și sindromul de stres post-traumatic. A încercat să se sinucidă de două ori cu pastile înainte de a-și pune capăt vieții miercurea trecută. Ultimele cuvinte către pompierul ce a încercat să-i salveze viața au fost: “Frate, îți mulțumesc, vreau să merg în rai.”

Ce trebuie să faci dacă cunoști pe cineva ce manifestă semne de sinucidere:

  • Nu lăsa persoana singură
  • Îndepărtează orice obiecte ascuțite, alcool, medicamente sau arme de foc ce pot fi folosite într-o tentativă de sinucidere
  • Îndrumă persoana către o cameră de gardă sau solicită ajutorul cadrelor medicale
  • Sunați la 112.
NOTĂ OrtodoxINFO