SUA abia incearca, dupa ani, sa introduca un tratament pentru Alzheimer, dar e la primii pasi. Abia la anul va fi inaintata o propunere in acest sens catre Food and Drug Administration. China, in schimb, a aprobat deja un tratament pentru aceeasi boala neurodegenerativa, primul in 17 ani.

Foto: Arhiva Pixabay

Medicamentul se numeste Oligomannate si are la baza algele marine, fiind potrivit pentru pacientii cu Alzheimer in primele stadii sau de mijloc, arata CNN.

Totusi, tratamentul cu acest medicament va fi strict monitorizat, iar daca apar motive de ingrijorare, poate fi oricand retras.

Medicamentul are la baza algele marine, pentru ca studiile au aratat ca, in randul celor care consumau in mod regulat alge marine, cazurile de Alzheimer erau foarte rare.

Intr-un raport publicat de jurnalul Cell Research, echipa care se afla in spatele studiilor care au dus la obtinerea tratamentului arata ca un tip de zahar continut de algele marine actioneaza direct asupra unei bacterii din intestine, anihiland-o. Aceasta poate cauza inflamatii in creier si duce la degenerarea acestuia, in cele din urma instalandu-se Alzheimerul.

In cadrul studiilor derulate pana acum, s-a aratat ca Oligomannate poate imbunatati considerabil functia cognitiva in randul bolnavilor de Alzheimer, iar schimbarile sunt vizibile dupa doar 4 saptamani.

Potrivit lui Vincent Mok, care conduce departamentul de neurologie al Universitatii chineze din Hong Kong, medicamentul are „rezultate incurajatoare” comparativ cu tratamentele disponibile pe piata.

In plus, are mai putine efecte secundare, a mai spus acesta.

Initial, va intra pe piata din China, urmand ca apoi sa fie obtinute avizele necesare pentru a patrunde si in Europa si SUA.