Cu totii am trecut prin aceasta experienta, acele nopti lungi petrecute cu prietenii la o petrecere la care am facut exces de alcool si stim foarte bine si cea de-a doua zi cum ne-am simtit, dupa acea noapte de pomina. Stim cu totii ca a doua zi, dupa o seara de exces de alcool, intervine mahmureala. Ceea ce nu stiti, si veti afla acum, este ca in timp, aceste obiceiuri pot avea efecte devastatoare asupra organismului.

Istoria ne spune ca vanzarea de alcool a fost interzisa in Statele Unite intre anii 1920 si 1939, dar de ce s-a intamplat asta? Pentru ca barbatii care consumau whisky, in orice moment al zilei, de cele mai multe ori deveneau violenti si agresivi. Acest lucru conducea la imposibilitatea de a lucra, se imbolnaveau mai des, si decedau mult mai devreme decat se astepta. Interdictia a fost impusa pentru a scapa de aceste efecte pe care le avea consumul de alcool.

De ce s-a revenit asupra deciziei, motivul este lesne de inteles – o industrie de miliarde nu poate fi interzisa!

Sa revenim acum la efectele mai putin cunoscute ale consumului de alcool, astfel:

alcoolism

1. Atunci cand consumam alcool, datorita faptului ca acesta nu se poate stoca, prioritatea organismului nostru este de a-l elimina cat mai repede, astfel corpul nostru apeleaza la neobositul ficat pentru aceasta munca de eliminare. Acest lucru se poate face doar in urma filtrarii lui.

2. Abuzul de alcool conduce la cresterea bacteriilor in intestine. Aceste bacterii pot migra foarte usor, ajungand la ficat si producandu-i daune majore. Doar o noapte de „betie” poate deteriora mucoasa intestinala destul de serios.

3. Consumul in exces de alcool poate slabi inima, producand tensiune arteriala.

4. Creste riscul aparitiei cancerului – cancer de esofag, bucal, gat si bineinteles cancer la ficat.

5. Consumul regulat de alcool, poate slabi intreg sistemul imunitar, facand organismul destul de predispus la dezvoltarea de infectii si diverse boli.

Va intrebati oare de ce alcoolici au o viata scurta? Raspunsul a fost mentionat in randurile de mai sus.

Ce este de fapt alcoolismul?

Alcoolismul este dependenta fizica si psihica la alcool. Utilizarea prelungita poate afecta atat fizicul cat si psihicul persoanei in cauza, existand de asemenea mai multe implicatii sociale si comportamentale asociate.

Cauzele comune ale alcoolismului!

Depresia

Schizofrenia

• Genetica

• Mostenirea

• Mediul

• Relatiile deteriorate

Iata cum puteti scapa de alcoolism in mod natural, chiar la voi acasa:

Sfatul nr. 1

In primul rand persoana in cauza trebuie sa fie dispusa sa renunte la alcool. De cele mai multe ori aceasta modalitate este cea mai indicata.

Sfatul nr. 2

Mananca mere – Consumul regulat de mere, la intervale regulate, mai ales atunci cand pofta de alcool apare, va reduce dorinta de a consuma alcool. De asemenea, merele vor ajuta si la eliminarea toxinelor din organism.

Sfatul nr. 3

Consuma cat mai multi struguri – Acest fruct contine o forma pura de alcool. O persoana care doreste sa renunte la acest obicei, ar trebui sa aiba o masa de struguri la fiecare 4-5 ore, timp de o luna, cel putin. Acest obicei va reduce destul de mult tentatia de a mai consuma alcool.

Sfatul nr. 4

Sucul din frunze de tartacuta amara (momordica charantia) este foarte bun pentru combaterea efectelor renuntarii la alcool. Acesta va inhiba pofta de a consuma alcool, totodata fiind si un foarte bun detoxifiant. Acest suc mai este recunoscut si pentru reglarea nivelului de zahar din sange – aviz diabeticilor!

In orice caz, daca alegeti sa consumati alcool, faceti-o cu moderatie. Dependenta de alcool este o panta alunecoasa care te poate aduce intr-o stare de neimaginat.