Femeile cu vârsta de 40-50 de ani care suferă de depresie sunt de două ori mai predispuse unui accident vascular cerebral (AVC), sunt de părere oamenii de ştiinţă australieni.

femeile cu depresie

Dovezile obţinute în urma studiului au arătat că femeile au un risc mai mare de AVC în acest interval de vârstă, spre deosebire de cele mai mici sau mai mari.

În cadrul cercetării, care s-a desfăşurat în perioada 1998-2010, mai mult de 10.500 de femei au răspuns la mai multe întrebări legate de starea lor psihică, dar şi alte detalii personale.

În urma analizării răspunsurilor, specialiştii au observat că femeile cu vârsta cuprinsă între 47-52 de ani care prezentau simptomele depresiei aveau un risc de 2,4 ori mai mare să sufere un AVC.

,,Medicii trebuie să recunoască dacă pacientele suferă de depresie, dar şi care sunt efectele medicale pe termen lung. Trebuie să găsim o nouă abordare prin care să putem preveni depresia, dar şi alte afecţiuni mentale. Astfel, prevenim şi alte probleme de sănătate, precum AVC”, a precizat Caroline Jackson, autoarea studiului şi profesor la Universitatea din Queensland din Australia.

Medicamentele antidepresive, lipsa activităţii fizice, alimentaţia deficitară şi sistemul imunitar slăbit duc la apariţia problemelor tensiunii arteriale, a colesterolului mărit şi a unui AVC.