Unii oameni susţin că partea stângă a creierului lor este mult mai dominantă decât cea stângă şi invers în funcţie de cât de creativi sau buni la ştiinţele exacte sunt. Acest fapt se datorează diviziunii creierului în două părţi egale.

emisfera, emisfere cerebrale creativi

Roger Sperry a realizat experimente, examinând modul în care fiecare emisferă a creierului funcţionează. Ambele emisfere comunică informaţii precum observaţiile senzoriale prin intermediul corpul calos gros. Partea dreaptă a emisferei controlează musculatura de pe partea stângă a corpului. De exemplu atunci când un om face cu ochiul drept, emisfera stângă a creierului este funcţională, scrie Descoperă.

În general, emisfera stângă domină limbajul (procesează ce aude o persoană), de asemenea se ocupă de logică şi calculele matematice.

Emisfera dreaptă a creierului se ocupă de abilităţile spaţiale, recunoaşterea facială şi procesarea muzicii. Partea dreaptă a creierului se ocupă de înţelegerea imaginilor vizuale şi îi ajută pe oameni să le ofere sens.

Deşi unele persoane susţin că emisfera stângă este dominantă sau cea dreaptă, procesul este mult mai complex. Creierul echilibrează distribuirea funcţiilor în mod natural fiecărei emisfere în parte. Majoritatea persoanelor sunt dreptace, zona fiind controlată de emisfera stângă a creierului. ,,Asimetria creierului este esenţială pentru funcţiile propriu-zise ale creierului,” a declarat profesorul Stephen Wilson, de la Colegiul Universitar din Londra.