Boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa. Este o tulburare a creierului numita dupa doctorul german Alois Alzheimer, care a descris-o pentru prima data in 1906. Desi nu este nici o cale de a vindeca total boala Alzheimer, sunt cateva remedii naturiste care pot preveni aparitia bolii, ajuta la prevenirea infectiilor si imbunatateste sanatatea bolnavului.

 remedii naturisteBoala Alzheimer ataca functionarea mentala. Dementa inseamna literar pierderea de memorie. In acest moment boala Alzheimer este o boala progresiva si ireversibila. Schimbarile anormale din creier devin tot mai grave pe masura ce timpul trece.

Simptomele bolii Alzheimer:

Pierderea de memorie e unul dintre simptomele care apare cel mai devreme, alaturi de o cadere graduala a altor abilitati intelectuale, numite functii cognitive, si schimbari in personalitate sau comportament.

Boala Alzheimer avanseaza in stadii.

Progreseaza de la o usoara pierdere de memorie si deteriorare cognitiva la
o pierdere raspandita a capacitatii mentale.

In stadii avansate ale bolii Alzheimer, suferinzii devin dependenti de alte persoane in fiecare aspect al vietii lor.
Timpul de desfasurare al bolii variaza la fiecare individ, desfasurandu-se intre 5 si 20 de ani.

Cauzele bolii Alzheimer:

Oamenii de stinta sunt in general de acord ca este putin probabil sa fie o singura cauza clara a bolii Alzheimer.
Este mai mult rezultatul unei combinatii de factori interconectati, inclusiv factori genetici, care sunt mosteniti pe parcursul unor generatii, si influentati de mediu.

Fiecare dintre acesti „factori de risc” sunt subiecte ale unui numar mare de cercetari.

Boala Alzheimer si dementa au fost asociate recent cu anumite medicamente precum Paracetamol pastile pentru insomnie, tranchilizante, analgezice, anti-psihotice, droguri pentru incontinență, antiacide, si medicamente pentru hipertensiune arteriala.

DDT (dichlorodiphenyltrichloroethane) este un insecticid care a fost interzis in majoritatea tarilor incepand din 1980, dar unele tari inca folosesc acest insecticid.

In corpul uman este convertit la  DDE (dichlorodiphenyldichloroethylene) si depozitat in tesuturile grase inclusiv cele din creier.
A fost semnalat ca mari cantitati se gasesc deobicei la cei care sufera de boala Alzheimer, neuropatie periferică si cei care au avut un  accident vascular cerebral.

Alimentul aditiv E621 sau Glutamat Monosodic gasit in cele mai prelucrate produse din carne ar trebui sa fie evitat de cei care sufera de boala Alzheimer, deasemenea ar trebui evitate si produsele din drojdie precum: drojde torula, drojdia de bere etc care contin mari cantitati de acid glutamic.

DEMENTA:

Dementa este un cuvant pentru un grup de simptome cauzatoare de tulburari care afecteaza creierul. Nu este o boala specifica. Persoanele cu dementa s-ar putea sa nu fie capabile sa gandeasca destul de bine pentru a realiza activitati cotidiene, precum imbracatul, spalatul, etc. Ei ar putea sa-si piarda abilitatea de a rezolva probleme sau sa-si controleze emotiile.

Personalitatiile lor ar putea sa se schimbe. Ar putea deveni agitati sau ar putea incepe sa vada lucruri care nu sunt defapt acolo.

Desi boala Alzheimer este cea mai comuna, multe alte boli pot declansa dementa:

Creutzfeldt- Boala Jakob, dementa cu corpi Lewy, dementa Frontotemporala, boala Huntington, Hidrocefalia presiunea normala, boala Parkinson, Dementa vasculara, sindromul Wernicke-Korsakoff.

Exercitiile fizice previn dezvoltarea dementei si de asemenea arata rata de negare la cei care prezinta deja dementa.

Remedii si tratamente naturiste pentru boala Alzheimer si Dementa:

 

Malvidina gasita in orezul brun, afinele, merisoarele si strugurii rosi sunt niste antioxidanti puternici care pot incetini schimbarile legate de varsta, ca si cele prezente in boala Alzheimer si boala Parkinson.

Lucerna natural organica, migdalele, sucul de aloe vera, otetul de mere, busuiocul , fructuele de padure, muraturile, citrice , nuca de cocos (coaja, uleiul si sucul), fructele uscate, struguri(negri), ceaiul verde, seminte de canepa, mierea de Manuka, sucul de lamaie, papaya, ciupercile, patrunjelul, boabe de piper, sucul de rodie, seminte de dovleac, ridichile, uleiul de rapita, sare de mare(pur nerafinata), ulei de susan, crustacee, seminte de floarea soarelui si nucile ar trebui deasemenea sa devina prezente in dieta.

Semintele de canepa sunt niste super-alimente care au un continut nutritional ridicat( bogate in acizii grasi, minerale si toti amino-acizii esentiali) si au propietatii care invigoreaza circulatia, metabolismul, protejeaza si hraneste celulele creierului.

Boabele de Maqui sunt niste super-boabe din Chile si regiunile Argentiniene din America de Sud care contin cea mai mare cantitate de antioxidanti si compusi anti-inflamatori mai multi decat orice alta mancare naturala. Consumul regulat poate ajuta la prevenirea si tratarea simptomelor dementei si bolii Alzheimer.

Opteaza pentru o dieta bogata atat in fibre solubile si insolubile sub forma de coji de psyllium, orez brun, ovaz, secara, citrice curatate de coaja, nuca de cocos.

Mananca alimente bogate in vitamina A ;combina alimente cu beta-caroten cu mancaruri grase precum avocado, nuci si uleiuri vegetale presate la rece. Se crede ca vitamina A intareste rezistenta tesuturilor la penetrarea de catre microbi.

Alimentele bogate in vitamina C si zinc deasemenea ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Zincul este pierdut prin consumarea alcoolului si prin multe alte medicamente.

Consuma alimente bogate in toate vitaminele B in special vitamina B12.

Vitamina D este de asemenea esentiala prin urmare expunerea timp de 20 de minute la lumina soarelui din mijlocul zilei cat de des posibil. Produsele pentru protectie solara si geamurile blocheaza abilitatile pielii de a folosi razele soarelui pentru a produce vitamina D.

Pestii si ouale sunt bune in dieta zilnica datorita continutului de Vitamina D. Sunt multi alti compusi importanti in pestele gras, care ajuta in cazuri de dementa si Alzheimer.

Adaugarea alimentelor bogate in probiotice ajuta la restabilirea florei intestinale.

Consumul alimentelor bogate in vitamina B15 pot ajuta la prevenirea cat si tratarea dementei.

Alimentele naturale bogate in vitamina B15 sunt: samburii de caise, sange de carne de vita, drojdia de bere, orezul brun, seminte de dovleac si de floarea soarelui si cereale integrale.

Beti mari cantitati de apa minerala pentru a asigura aportul zilnic de minerale esentiale.

Urzica este un bun remediu pentru prevenirea și ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer.

Recent, un compus a fost identificat in semintele de strugure care activieaza o proteina numita JNK, care regleaza apoptoza. Pentru a asigura ca procesul celular de a se divide pentru formarea altor celule se desfasoara normal, o retea mare de proteine spun altor proteine ce sa faca si cand sa faca.

Uleiul din seminte de struguri poate fi consumat ca si supliment, dar daca gasiti struguri cu seminte intacte este perfect sigur sa le mestecati si sa le inghititi si ar putea ajuta si in lupta impotriva cancerului.

Puteti incerca macinarea semintelor(care au un gust mai amar)intr-un praf si adaugarea acestuia in carnuri si bauturi.

Tratamente naturiste si diete pentru boala Alzheimer:

Consuma o mare varietate din alimentele de mai jos in dieta zilnica pentru a beneficia de proprietatile lor puternice.

Mancand o multitudine de fructe, legume de toate culoriile, ierburi si condimente zilnic, veti asigura toate mineralele necesare si fitonutrientii de care corpul are nevoie pentru functionarea sa.

Incearca combinarea a mai multor legume, ierburi si condimente si o lingura sau doua de apa imbuteliata sau filtrata dupa care se pune intr-un blender de unde iese o supa sanatoasa, delicioasa care se mananca inainte de fiecare masa.

Intr-un mod similar adauga intr-un blender o varietate de fructe impreuna cu nucsoara, scortisoara si miere pentru realizarea unei bauturi gustoase si nutritive. Adauga un iaurt
organic, probiotic petru a face o supa crema.

Carne(de trei ori pe saptamana): ficat de vitel, carne din organe, iepure, vanat.

Peste(de 4 ori pe saptamana): toti pestii grasi , ansoa , peste bloater , crap , cod , anghila , hering , halibut , Kipper , macrou , caracatita , sardele ,somon , sardine , scoici , peste-spada , peste hilsa , sprot , pastrav , ton ( proaspat doar ) momeala alba.

Lactate Zi de zi(iaurt si kefir zilnic, oua de 3 sau 4 ori pe saptamana): iaurt, lapte de capra.

Cereale integrale( cel putin un fel de cereale integrale in fiecare zi): amarant, orz, orez brun, hrisca, ovaz, mei, quinoa, secara, faina de soia, teff.

Legume( o selectie de cel putin 3 culori insemand ca toate au fost consumate o data pe saptamana): lucerna, ashitaba, sfecla rosie, varza de Bruxelles, broccoli, morcovi, cicoare, dovlecei, castraveti, sfecla alba, usturoi, varec, salata verde, ciuperci, bame, ceapa, pastarnac, ridiche, varza rosie, alge marine, spanac și toate celelalte legume cu frunze verzi, cartofi dulci, rosii si macris.

Legume(de trei 3 pe saptamana): fasole neagra, fasole cu un punct negru (black-eyed peas), boabe mari, naut, legume, linte, fasole Lima, fasole mung, fasole bleumarin, alune(nesarate), mazăre, fasole pinto, fasole roșie, fasole soia, fasole cu aripi (winged beans).

Fructe(o selectie de cel putin 3 culori insemand ca toate au fost consumate o data pe saptamana): mere, banane, cirese, struguri rosii, piersici, pere, pepene galben, pepene verde, toate fructele de padure in special fructe de padure rosii, afine si mure, toate citrice in special lamai, lamaie verde, portocale, mandarine.

Sucuri: sucuri de sfeclă roșie, afine, struguri, ananas, rodii.

Fructe uscate(ca si gustari sau adaugate la mesele zilnice): Curmale, smochine, fructe goji, prune uscate, stafide.

Seminte(ca si gustari sau adaugate la mesele zilnice): seminte de cânepă, semințe de dovleac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui.

Nuci(ca si gustari sau adaugate la mesele zilnice): migdale, alune, nuci (5 nuci consumate inainte de culcare pot ajuta la un somn odihnitor)

Ierburi comune (Ierburile nutritive ar trebui consumate zi de zi cat se poate de des): busuioc, cardamom, coriandru , cuisoare, marar, lamaita, oregano, patrunjel, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru.

Ierburi medicinale(consumate drept ceaiuri sau adaugate la mese): ashitaba, unicorn fals(false unicorn root), gingko biloba, Gotu kola, troscot japonez, lavanda, Lobelia, floarea pasiunii, brebenoc, ceai de urzici, flori rock-rose, schizandra, valeriana.

Condimente(condimentele nutritive trebuie utilizate cât mai des posibil): piper negru, boia, scortisoara, chimen, coriandru, nucsoara, curcuma.

Adaugati in dieta zilnica: ceai de seminte de anason , oțet de mere , ceai de bergamota, melasă drojdie de bere, murături si saramură, ceai de musetel, ceai verde, miere, miso, ulei de măsline, lăptișor de matcă, ulei de susan, ceai.

Beti multă apă îmbuteliată sau filtrata pentru a evita impuritățile de chorine și fluorură de la apa de la robinet.

Stati departe de: cafea, droguri, alcool, sare de masă (utilizeaza sarea de mare pura nerafinată în schimb), zahăr (incercati mierea in schimb), toate alimentele rafinate si procesate, faina alba, paine alba, orez alb, grăsimi animale ( utilizeaza in schimb tarate de orez, masline si ulei de rapiță), carne de vită, lapte de vacă, margarină, alimente care nu sunt proaspete sau gustari.

Evitati utilizarea de produse chimice în casă și evitati toxina continuta de produsele cosmetice pentru a reduce toxinele din organism.

Mananca numai urmatoarele fructe și legume ecologice , din cauza riscului de pesticide , fungicide și ierbicide: mere, sparanghel, patlagele vinete, avocado, banane, ardei gras, afine, pepene galben, morcovi, dovlecei, telina, cirese, rosii cherry, ardei iute, boabe de cacao, boabe de cafea, varza, conopida, castraveti, grapefruit, struguri, varza, fructe kiwi, salata verde, mazare, mango, ciuperci, nectarine, ceapa, portocale, papaya, piersici, pere, ananas, prune, cartofi, zmeura rosie, fasole runner, spanac, ceapa verde, suc de fructe, capsuni, porumb dulce, mazare dulce congelata, rosii, pepene verde.

EVITATI: varza, prune, prune uscate , daca suferiti de probleme la glanda tiroidei, pietre la rinichi sau litiaza biliara sau osteoporoza.

Legumele din familia crucifere (varza, brocoli, conopida, gulia, varza de Bruxelles) sunt bine cunoscute drept “gusogene”. Ele contin anumite substante, tiocianati, care blocheaza preluarea iodului de catre tiroida.

Ghimbir si turmeric daca folositi anticoagulante (medicamente pentru subțierea sângelui) sau anti-inflamatoare nesteroidiene cum ar fi aspirina și ibuprofenul sau în primul trimestru de sarcină.

Seminte si nuci daca suferiti de diverticulita.

Rosmarin daca sunteti insarcinata, alaptati sau aveti hipertensiune arteriala.

Roscot japonez daca luati anticoagulante (medicamente pentru subtierea sangelui) sau medicamente non-steroidale anti -inflamatorii, cum ar fi aspirina si ibuprofenul, daca aveti probleme cu inima sau in timpul primului trimestru de sarcina.

Sursa: Plafar.info