Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că bărbaţii care nu au copii au tendinţa să devină mai trişti şi pot suferi de depresie, spre deosebire de femeile care nu devin mame.

suferi de depresie

Cercetătorii de la Universitatea din Keele au făcut un studiu privind impactul pe care îl are absenţa unui copil în viaţa unui bărbat care îşi doreşte să devină tată şi a unei femei care vrea să fie mamă.

Potrivit cercetărilor, bărbaţii sunt mai predispuşi să sufere din cauza depresiei dacă visul de a avea urmaşi nu este împlinit, spre deosebire de femei, care controlează mai bine această situaţie.

Oamenii de ştiinţă britanici au observat că bărbaţii care visează de multă vreme să devină taţi tind să se izoleze, să fie mai depresivi şi să lase frâu pornirilor agresive.

Menirea de a deveni tată este, sugerează cercetătorii britanici, legată de presiunile care ţin de fiecare cultură în parte şi de cele ale familiei.

De cealaltă parte, pentru femei, chiar dacă ticăie alarmant ceasul biologic, chestiunea legată de naşterea de copii este mai mult personală, neavând o influenţă psihologică chiar atât de importantă ca la bărbaţi.

Robin Hadley, de la Universitatea din Keele, a găsit împreună cu echipa sa de elită că 59% dintre bărbaţii care au participat la studiu îşi doresc copii, în timp ce 63% dintre femei vor să devină mame.

Dintre bărbaţii care îşi doresc copii, jumătate din aceştia au început să se izoleze şi să fie deprimaţi pentru că dorinţa lor nu se concretizează, comparativ cu doar 27% din grupul de femei.