Doar 3 halbe de bere pe săptămână pot reduce capacitatea creierului cu 20%, pot reduce capacitatea de a reacţiona la stimuli şi de asemenea, capacitatea de concentrare, atenţia şi memoria, potrivit unui nou studiu.

alcoolul_reduce_capacitatea_creierului_cu_20_procente_capacitatea_de_reactieDoar 3 halbe de bere pe săptămână pot reduce capacitatea creierului cu 20%, arată un nou studiu.

3 halbe de bere sau 3 pahare de vin pe săptămână reduc capacitatea creierului cu 20% şi prin urmare reduc și puterea de concentrare. Studiul realizat la Universitatea din Santiago de Compostela, Spania, timp de trei ani, a comparat 26 de studenţi care beau în mod regulat (minim 6 unităţi de alcool sau 3 halbe, cel puţin o dată pe săptămână) cu 31 de studenţi care, în mod normal, nu beau atât de mult, notează dailymail.co.uk.

Ambele grupe de studenţi au fost expuse unor stimuli, pentru a observa cum reacţionează fiecare. S-a constatat că nu erau diferenţe mari între cele două grupe în ceea ce priveşte acurateţea sau viteza răspunsurilor, însă cercetătorii au observat că, în ceea ce priveşte puterea creierului, acesta trebuia să lucreze mai mult pentru a obţine acelaşi rezultat.

În concluzie, oamenii de ştiinţă, au constatat că alcoolul creează anomalii în activitatea creierului, afectează atenţia şi memoria şi pune în pericol sănătatea tinerilor, adulţii de mâine.