Afectiunea Parkinson este o afectiune a sistemului nervos central, caracterizata prin degenerarea acestuia si este cauzata de afectarea celulelor cerebrale sau distrugerea unei parti dintre ele.

Afectiunea este asociata proceselor de imbatranire dar nu numai, fiindca si persoanele tinere pot fi afectate, din cauza faptului ca au suferit encefalita in diferite forme, intoxicatie cu metale grele sau din cauza consumului de narcotice.

Unul din primele simptome al afectiunii Parkinson este tremuratul mainilor si taraitul picioarelor, la fel si ingreunare in miscare. Simptomele se accentueaza dupa stres sau oboseala. Cu timpul, miscarile voluntare sunt extrem de dificile. Miscarea devine anchilozata, lenta, dupa care urmeaza greutate in exprimare si vedere.

Se observa si schimbarea muschilor faciali, din cauza faptului ca muschii nu mai au elasticitate si sunt lipsiti de control, inclusiv scurgere de saliva din gura. In timpul acesta, se simte permanent amorteala mainilor si picioarelor, dar procesul de gandire ramane normal si din aceasta cauza cu cat simptomele sunt mai evidente, cu atat bolnavul are dorinta de suicid.

Medicina conventionala trateaza aceasta afectiune cu dopamina si acetilcolina, dar acestea din urma au foarte multe efecte secundare, cum ar fi sa intrerupa traseul nervului pe intregi portiuni si sa strice mai mult decat sa ajute, drept urmare bolnavul care are aceste simptome si diagnostic  trebuie sa ajunga la specialistul in medicina traditionala care va evalua starea bolnavului si va stabili tratamentul prin acupunctura, extracte hidroalcoolice din plante medicinale, alimentatie corecta si un regim de viata corespunzator, masuri care vor ameliora problema.